Nieuws van 28 Februari 2018

Autobedrijf APW Auto’s koopt zichtkavel op Kleine Hoeven

APW Auto’s uit Lage Mierde gaat verhuizen naar een prominente locatie op het nieuwe bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel.  Daar realiseert het bedrijf een werkplaats met showroom voor onderhoud, reparatie en verkoop van auto’s.

APW Auto’s is een universeel autobedrijf. Het bedrijf is gericht op personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s. Het bedrijf heeft drie monteurs in dienst en is in 2008 opgericht door eigenaar Dre Wouters.  Tien jaar later is het tijd voor een nieuwe stap voor het bedrijf. De huidige locatie op bedrijventerrein Koningshoek in Lage Mierde is te klein en het bedrijf wil graag professionaliseren. Daarom is gekozen voor verplaatsing naar een mooie zichtlocatie op het nieuwe bedrijventerrein in Reusel. De grote showroom aan de voorzijde van het pand is een blikvanger vanaf de Provincialeweg. De kavel van ruim 2.000m² biedt daarnaast ruimte voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

Dre Wouters is erg tevreden met de zichtkavel op het bedrijventerrein. “Op onze huidige locatie zijn we lastig vindbaar voor nieuwe klanten. Met name voor de verkoop van occasions is dat een nadeel. Op de nieuwe locatie zijn we goed in beeld en kunnen we presenteren welke auto’s we in voorraad hebben. Daarnaast is de verhuizing een mooie stap voor mijn bedrijf. De werkplaats wordt verdubbeld”.

Het pand is ontworpen door Van den Berk Tjonck Architects uit Breda. Naar verwachting kan in mei 2018 worden gestart met de bouw. Begin 2019 wordt het nieuwe pand in gebruik genomen.

De gemeente maakte onlangs bekend dat Votech gaat uitbreiden op Kleine Hoeven en metaalbewerkingsbedrijf JT Techniek een kavel heeft gekocht op het nieuwe bedrijventerrein. Daarnaast is de gemeente met diverse bedrijven in gesprek over verplaatsing naar het bedrijventerrein.