Nieuws van 25 Oktober 2018

Jansen Machinebouw groeit door op Kleine Hoeven

In 2016 opende Jansen Machinebouw haar deuren op het fonkelnieuwe bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel. Het bedrijf is sterk gegroeid en toe aan de eerste uitbreiding van de productiehal. Voor deze uitbreiding is de naastgelegen kavel van 2.500m² gekocht.

Jansen Machinebouw is gespecialiseerd in de toelevering van RVS onderdelen voor de machinebouw. De producten die Jansen Machinebouw vervaardigt zijn bestemd voor verschillende markten, zoals de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en productie- en verpakkingsindustrie.

Bij de opening van het nieuwe pand in 2016 had het bedrijf zes werknemers in dienst. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar dertien werknemers. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid en omdat er meer ruimte nodig is voor de productie wordt de bedrijfshal verdubbeld.

Directeur en eigenaar Hugo Jansen: “Toen we in 2015 de plannen maakten voor de verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein hadden we een verdubbeling binnen drie jaar niet durven dromen. De nieuwe hal van 1.600m² wordt opgedeeld in twee gescheiden ruimten. Eén ruimte wordt gebruikt voor het verwerken van RVS producten en één voor de verwerking van stalen producten. Hierdoor voorkomen we besmetting van onze roestvaststalen producten. Met de aanschaf van een aantal nieuwe machines zoals een lasersnijmachine, een nieuwe kantbank en een ontbraammachine kunnen we alle producten in eigen huis maken. We kunnen sneller anticiperen, de productie optimaliseren en onze klanten nog beter van dienst zijn. We groeien door van lasbedrijf naar totaalleverancier. Ik verwacht dat de nieuwe hal ook weer snel gevuld zal zijn”.

Jansen Machinebouw start met de bouw in november 2018. De nieuwe hal wordt in maart 2019 in gebruik genomen. Binnenkort wordt op het bedrijventerrein ook gestart met de nieuwbouw van Atop Import en Metaalwarenfabriek Heuveling. Het nieuwe bedrijfspand van JT Techniek is onlangs in gebruik genomen. Ruim 25% van de bouwkavels op het bedrijventerrein is verkocht en op diverse kavels ligt een optie.