Nieuws van 12 Juni 2014

Kleine Hoeven klaar voor de start

Burgemeester Tuerlings verricht symbolische handeling

Na jaren van voorbereiding is het zo ver. Op woensdag 28 mei gaf burgemeester Harry Tuerlings van gemeente Reusel-De Mierden het officiële startschot voor de aanleg van bedrijventerrein de Kleine Hoeven. Vanuit een graafmachine van aannemer Huijbregts Infra wordt de aanleg symbolisch gestart. Onherroepelijk bestemmingsplan

Een kleine groep genodigden had zich woensdagmiddag 28 mei verzameld aan de Hamelendijk in Reusel. Daar zijn de eerste tekenen van de aan te leggen ontsluitingsweg van nieuw bedrijventerrein de Kleine Hoeven reeds zichtbaar. “Op 6 november van vorig jaar werd het bestemmingsplan onherroepelijk”, vertelt wethouder Cees van de Ven. “Dat was net voor de winter, dus zijn we nu pas echt begonnen.”

Alvorens burgemeester Tuerlings de graafmachine bestijgt spreekt hij de aanwezigen toe. “Ondanks de vele tegenslagen zijn we klaar voor de start.  Gelukkig is er met het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan een goed eind gekomen aan de procedure.” “Het goede eind markeert tevens het begin van een nieuw verhaal: de aanleg van het bedrijventerrein, een stap die vandaag eindelijk werkelijkheid kan worden

De eerste stap

Het was een lange weg voordat gestart kon worden. Ellenlange bestemmingsplanprocedures en een economische crisis deden hun best om roet in het eten te gooien. “Maar we hebben altijd een goed doel voor ogen gehad”, hervat de burgemeester. “Werkgelegenheid creëren en behouden in onze eigen kern, de leefbaarheid van Reusel garanderen, en de ontwikkeling van De Kempen.

“Het uiteindelijke ‘ja’ was een grote ontlading voor vele”, blikt Tuerlings terug. ‘Ik ben blij dat we een start kunnen maken met dit bedrijventerrein. “Bedrijventerrein de Kleine Hoeven wordt modern, duurzaam, groen en aantrekkelijk. Ook de gesprekken met verschillende geïnteresseerde ondernemers lopen goed."

Planning werkzaamheden

Aannemer Ton Huijbregts van Huijbregts Infra BV vertelt hoe de komende tijd eruit gaat zien. “We gaan beginnen met grondwerk en het aanleggen van de riolering. Daarna volgt de ontsluitingsweg die de verbinding legt met de N284 via de Hamelendijk. De ontsluitingsweg wordt  in een lus over de Kleine Hoeven aangelegd. .” Later zal die weg verder gaan vertakken. Volgens planning wordt het werk in oktober 2014 opgeleverd.

Echt van start

Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van ca. 26 hectare waarvan in de eerste fase ca. 11 ha kan worden bebouwd door bedrijven, licht  wethouder Van de Ven toe. In het ontwerp is ook de ontwikkeling van  groen en een goed watersysteem meegenomen. Er komt een groene ‘buffer’ tussen de Kleine Hoeven en het Bladels bedrijventerrein De Sleutel. Aan de andere kant is het Beekdal van de Rouwenbogtloop al onder handen genomen. Het wordt een fraai bedrijventerrein, waar ondernemers kunnen groeien”.

Dan is het tijd voor de burgemeester om zijn feestelijke plicht te vervullen. De eerste stap is gezet. Tuerlings: “Deze stap mag je markeren: nu gaan we écht van start!”

 


nieuws icon Nieuws
Beschikbare kavels

Bekijk hier de uitgiftetekening!

readmore_arrow
nieuws iconLaatste berichten
07-11-2019 09:06

Sloop woning Hamelendijk 1 op Kleine Hoeven. @gemeenteRDM https://t.co/SokMTSFvQc


06-11-2019 08:20

Openbare truckparking op Kleine Hoeven. @gemeenteRDM https://t.co/K6gqtS6mgR


Volg ons op Twitter