Nieuws van 18 Juli 2018

Nieuwbouw Atop-Import op bedrijventerrein Kleine Hoeven

Gemeente Reusel-De Mierden heeft een kavel verkocht aan het bedrijf Atop Import uit Bladel. Het bedrijf bouwt op het bedrijventerrein Kleine Hoeven een ruim magazijn voor de in- en verkoop van afbouwmaterialen. In september wordt gestart met de bouw.

Impressie nieuwbouw

Atop Import importeert natuursteen, aluminium en keramiek uit Azië en Europa. Deze producten worden met name toegepast voor de afbouw van woningen en kantoorgebouwen. Het bedrijf heeft in Bladel een eigen bewerkingslijn, zodat het materiaal op maat kan worden gemaakt en geleverd. Daarnaast is er een showroom in Bladel. Vanwege een toename van de import is er behoefte aan een magazijn voor in- en verkoop van de producten. Atop Import levert met name aan bouwbedrijven in Nederland. Omdat het bedrijf de afgelopen jaren sterk is gegroeid is besloten om een kavel te kopen op het nieuwe bedrijventerrein in Reusel.

Nick de Waal van Atop Import: “We hebben ontzettend veel zin om te beginnen met de nieuwbouw op Kleine Hoeven. In Bladel is onze ruimte inmiddels veel te klein geworden. We zijn erg blij met onze mooie locatie op de Kleine Hoeven en kunnen in de toekomst ook samenwerken met andere bedrijven op  Kleine Hoeven die op zoek zijn naar tijdelijke magazijnruimte.“

De bouw start in september 2018 en wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf P. van Hulst uit Duizel. Architectenbureau Jos Franken heeft het nieuwe pand ontworpen.

Atop Import is het vierde bedrijf waarmee gemeente Reusel-De Mierden dit jaar een verkoopovereenkomst heeft getekend. Er wordt komende maanden volop gebouwd op het bedrijventerrein. Daarnaast wordt de openbare ruimte van het bedrijventerrein verder afgebouwd en wordt dit najaar het groen volledig aangeplant.