Nieuws van 20 Oktober 2015

Votech in nieuw jasje op Kleine Hoeven in Reusel

‘Nieuwbouw biedt onderdak aan innovatie, efficiëntie en flexibiliteit.’

Machinefabrikant Votech uit Lage Mierde verhuist naar bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel. Hier verrijst vanaf eind dit jaar een nieuw pand op maat, waar het bedrijf zijn productieproces kan uitbreiden en optimaliseren. Voor Pierre Dierckx, Rolf Michiels en Peter Vissers, eigenaren van Votech, is de nieuwbouw op Kleine Hoeven een belangrijke stap op een prima locatie. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan innovatie, efficiëntie en flexibiliteit. Votech wil het pand in mei 2016 in gebruik nemen.    

                                      

Pierre Dierckx is blij met de nieuwbouw op Kleine Hoeven: “We kunnen uitbreiden en het pand zo inrichten, dat het productieproces nog efficiënter verloopt. Ook het contact tussen de engineers en de productiemedewerkers vinden we belangrijk, daarom heeft het gebouw een open inrichting.” Over de locatie in Reusel is hij positief. “Kleine Hoeven is voor ons een goede keuze, de kavel ligt erg mooi in het groen en onze medewerkers wonen allemaal in de buurt. We kunnen het nieuwe pand volledig op maat ontwerpen en bouwen en het komt op een prominente plek op het bedrijventerrein.”

Wethouder Cees van de Ven van Reusel-De Mierden is blij met de komst van Votech. “We verwelkomen Votech graag op Kleine Hoeven. Voor een groeiend bedrijf als Votech is Kleine Hoeven zeer geschikt. Het is een van de weinige locaties in onze regio waar nieuwbouw op maat nog echt mogelijk is en dat is wat Votech wil. Daarnaast kunnen wij vestigende ondernemers direct ondersteunen met de hele gemeentelijke papierwinkel, zodat zij zich zo veel mogelijk kunnen blijven concentreren op waar zij goed in zijn: ondernemen”.

Votech levert en produceert verpakkingsmachines voor bulkgoederen zoals diervoeders, zand, zaden en poeders. Daarnaast verzorgt Votech het onderhoud aan deze machines. Votech levert met name aan klanten in Europa en is in staat om een verpakkingslijn volledig klaar voor gebruik op te leveren. Het bedrijf met 17 medewerkers viert in april 2016 het vijfjarig jubileum. Vanwege groei en ruimtegebrek is besloten om de activiteiten te concentreren in een nieuw pand op Kleine Hoeven. Votech is nu gevestigd op twee locaties. Het nieuwe pand wordt voorzien van kantoorruimte, magazijn en een grote productiehal. Daarnaast is er rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van de bedrijfshal. Valeres Industriebouw uit Best is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe pand. Eind 2015 wordt gestart met de grondwerkzaamheden.

Kleine Hoeven is een nieuw bedrijventerrein van ca. 26ha aan de provinciale weg in Reusel. Het ligt op het kruispunt van de N284 richting Eindhoven en Turnhout en de N269 richting Tilburg. Het bedrijventerrein is uitermate geschikt voor lokale en regionale productie- en handelsbedrijven. Ondernemers kiezen een kavel waar ze een bedrijfspand op maat kunnen ontwikkelen. De gemeente Reusel-De Mierden begeleidt de ondernemers van initiatief tot oplevering.